Marcher Markholt
Menu
Copywriter

Wunderman Nordic

Vill du veta mer om positionen,
tveka inte att kontakta

Frida Hamilton
+46 72 3763 815
frida@marchermarkholt.com

Copywriter till Wunderman Nordic

Wunderman Nordic söker just nu en solid copywriter med exceptionella språkkunskaper som är skarp i sin artikulation och som kan omvandla komplext material till tydliga och lättbegripliga texter. Med tidigare erfarenhet av copywriting från byrå eller in-houseavdelning, kommer du tillsammans med ett team ansvara för att skapa relationsskapande innehåll inom direktmarknadsföring och CRM-disciplinen.


Om Wunderman Nordic
Wunderman Nordic är en del av det globala Wunderman Thompson nätverket med 200 kontor i 90 marknader och är stolta över att vara ett Global Center of Excellence för personaliserade kundupplevelser och Marketing Automation. De är 500+ anställda som enat arbetar som ett lag, trots olika kontor och länder, med bakgrunder från 40+ olika nationaliteter för att tillsammans hjälpa deras kunder att inspirera och engagera konsumenter på 5 olika kontinenter.

Wunderman Nordic är en unik organisation som levererar digitala marknadsföringsupplevelser med stor inverkan som berikar och utvecklar varumärkeskonsumentrelationer. Med hjärnan i ett konsultföretag och hjärtat i en byrå, arbetar vi med några av de mest beundrade märkena inom sport, mode, FMCG, detaljhandel, resor och service, farma och finans. De har en platt organisationsstruktur och älskar att främja och utveckla sina anställdas talanger.


Positionen

Som copywriter på Wunderman kommer du att arbeta med CRM-projekt för flera globala kunder och få en grundlig inblick i deras affärer. Du kommer mestadels arbeta med att skapa lojalitets-drivande kommunikation genom exempelvis e-post och SMS, där fokus kommer ligga på korta och informativa texter, som ska leda till en bättre kund upplevelse.

Då fokus i rollen är på att skapa innehåll som driver försäljning snarare än för kampanjer, så är det viktigt att du har god affärsförståelse och kan förstå hur olika typer av företag ska kommunicera för att maximera värdet av deras produkt. Ditt primära fokus kommer ligga på att:

  • Skapa texter för e-post, push-meddelanden och betald media, inklusive skapande av iögonfallande ämnes rader och pre-headers
  • Brainstorma kommunikation och textidéer med teamet
  • Komma med input till utveckling av koncept och kommunikationsprogram för olika medier och plattformar som används inom direktmarknadsföring och CRM.

Din bas kommer vara på Wundermans kontor i Stockholm där du kommer att jobba tillsammans med projektledare, designers, kommunikations strateger med flera.


Din profil
Vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet av copywriting från en byrå eller in-houseavdelning, samt goda kunskaper inom CRM och Marketing Automation. Du har även en relevant bakgrund från en reklamskola, universitet eller liknande samt utmärkt kommunikationsförmåga och felfri skrivtalang på svenska, samt god förståelse i engelska. Det är ett plus ifall du är tekniskt intresserad och det är även fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av att jobba med Adobe Campaign Manager och/eller Salesforce Marketing Cloud.

Som person är du jordnära och tycker om snabba arbetsmiljöer, där korta och många deadlines är en del av din vardag. Du passar in i ett hårt sammansatt team, men kan också arbeta självständigt på flera projekt samtidigt - med kontinuerlig teamåterkoppling och engagemang. Med din organiserade och detaljorienterade strategi spelar du en aktiv roll i alla dina projekt, från första idégenerering till genomförande och godkännande. Vidare ser vi gärna att man är en prestigelös person som älskar sitt hantverk, men samtidigt är öppen för idéer från alla olika håll och trivs bra i en feedback-kultur.

Då du kommer att hantera flera kunder så gäller det att du enkelt kan sätta dig in i nya sammanhang, har en god förmåga att fånga upp detaljer och att förstå kundens affär. Det är viktigt att du kan bekanta dig med olika typer av tonaliteter, målgrupper och segment och vet hur du ska kommunicera beroende på kund och var de befinner sig i kundresan. Din snabbtänkthet och nyfikenhet för att lära samt lösningsorienterade tankesätt gör att du kan smälta komplex information och översätta strategi och insikter till övertygande text. Slutligen värdesätter du en noggrann och fläckfri leverans.


Intresserad?
Vill du veta mer om positionen, tveka inte på att kontakta Frida Hamilton på epost: frida@marchermarkholt.com eller på telefon: +46 72 3763 815.