Marcher Markholt
Menu
Digital Strateg

Mindshare

Om du vill veta mer om den här rollen,
tveka inte att ta kontakt med

Frida Hamilton
+46 72-3763815
frida@marchermarkholt.com

Digital Strateg till Mindshare Stockholm

Mindshare letar efter en ambitiös, proaktiv och utåtriktad Digital Strateg som kommer att utveckla nya digitala initiativ inom mediabranschen och leda den digitala strategin för några av Sveriges mest intressanta kunder och annonsörer.


Om Mindshare
Originella tänkare har genom historien förändrat världen. Mindshare förändrade mediaindustrin. När de slog upp portarna för Mindshare 1997 skrev de om reglerna, och de vill att du hjälper dem att göra det igen. Mindshare ingår i WPP plc och är en av världens största mediebyråer med 7 000 anställda på 116 kontor i 82 länder. Genom Adaptive Marketing bidrar Mindshare till ökad lönsamhet och tillväxt i kundernas affär. I Sverige har Mindshare 63 anställda, varav 14 baserade i Göteborg, och på kundlistan finns bl.a. annonsörer som AMF, SAS, Netflix, Stadium, Unilever, Volvo och Åhléns.

Hos Mindshare får du möjligheten att arbeta med många av Sveriges och världens mest ambitiösa varumärken tillsammans med ett team som brinner för att utveckla kundernas affär. Det finns stora möjligheter för personlig utveckling och karriärutveckling inom Mindshare och GroupM Sverige såväl som inom deras globala nätverk.

För att förstärka den digitala kompetensen letar Mindshare nu efter en skicklig och fokuserad Digital Strateg. Rollen är baserad i Stockholm och är ett heltidsjobb med en 6 månaders provanställningsperiod.


Om Rollen
Som Digital Strateg hos Mindshare kommer du vara en nyckelperson som arbetar med digitala utmaningar, hittar lösningar och möjligheter inom digital kommunikation för Mindshares kunder. I den här rollen kommer du vara ansvarig för mediastrategin från brief till kanalförslag och rekommendationer, inklusive utfall. Du är har ett digitalt tänk, koll på de senaste trenderna och tendenserna. Du vet hur du kan använda din kunskap och är passionerad i din strävan att dela din kunskap med dina kollegor på Mindshare och med Mindshares kunder.

Du kommer arbeta nära Mindshares operativa projektledare för att sätta ihop en plan som löser kundernas utmaningar med mediastrategin och presentera möjligheter som de inte visste att de hade. Du är passionerad över och har erfarenhet av att arbeta med de tekniska aspekterna av MarTech lösningar samt kopplingen till andra tekniska system. Du kommer att vara ansvarig för mediastrategin och samarbeta med Mindshares specialister inom de olika digitala disciplinerna för mediaköp (SEM, Social Media och Programmatic) samt med Digitala Planners som ansvarar för kampanjstruktur, implementering och rapportering.

Dessutom kommer du löpande ha kontakt med både kunder och medialeverantörer och därför få ett stort ansvar för att skapa kreativa, innovativa och effektiva lösningar för kunder och samtidigt vara spindeln i nätet för alla som är inblandade i projektet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du både är en erfaren strateg och att du är kreativ och effektiv med din tid.

Du kommer rapportera till Head of Digital Delivery & Strategy, Fredrik Hermelin.


Din profil
Den ideala kandidaten för den här rollen har 2-5 års erfarenhet från en annan byrå inom media eller digitalt eller från ett mediahus. Idag kanske du har en roll som Mediaplanerare eller liknande och är redo att ta nästa steg i din karriär för att bli Digital Strateg. Eller så är du redan en Digital Strateg men är redo att ta klivet in i en roll med mer ansvar.

Du behöver vara en expert på teknik och vi förväntar oss att du har erfarenhet från Programmatic, SEM och Social Media. Det är ett plus om du har arbetat med Attribution Modelling. Dessutom har du erfarenhet från att arbeta med bredare varumärkesbyggande initiativ och tänk kring Customer Journey utöver Performance Marketing.

Det är också viktigt att du är trygg i dig själv och är en passionerad talare när du presenterar digitala strategier för dina kunder då detta är en signifikant del av rollen.

Som person är du detaljorienterad men samtidigt ser du den större bilden och kan arbeta strategiskt. Du behöver ha ett tänk där du kan se hur de olika mediakanalerna kompletterar varandra i den större mediamixen och kunna leverera mot satta KPIer. På Mindshare värdesätter man att ha roligt på jobbet och att kollegor respekterar varandra. Därför är det också viktigt att du är en lagspelare som tycker om att arbeta i en miljö där snabbhet och teamarbete är nyckelord.


Intresserad?
Om du vill veta mer om den här rollen, tveka inte att ta kontakt med Frida Hamilton på +46 72-3763815 eller epost: frida@marchermarkholt.com.