Marcher Markholt
Menu
Programmatic Specialist

GroupM

Om du tycker det här är intressant
eller har några frågor, kontakta:

Frida Kristensson
+46 72-3763815
frida@marchermarkholt.com

Programmatic Specialist
till GroupM

På GroupMs vägnar söker vi en mycket analytisk och passionerad Programmatic Specialist till ett dynamiskt team på 18 personer för att arbeta med GroupMs programmatiska erbjudanden. Den nya Programmatic Specialisten kommer att arbeta med allt från strategier och planering, till genomförande, optimering och utvärdering av programmatiska kampanjer för några av Sveriges största annonsörer.


Om GroupM
GroupM är en del av den globala koncernen WPP och är ett av Sveriges största media- och kommunikationsbyråsnätverk, som består av MediaCom, Mindshare, Wavemaker och Quisma. Nätverket grundades 1986 och har en lång och stolt historia av att ha skapat toppmoderna kommunikations- och marknadsföringslösningar för stora varumärken över hela världen. På grund av sin storlek, kunskap och historia kan de ständigt sträva efter innovation och excellens och leverera de mest framgångsrika kampanjerna och initiativen för sina kunder. Genom att arbeta i det ständigt föränderliga digitala landskapet har de ett starkt fokus i den digitala världen och strävar efter att berätta rätt historia för rätt personer via rätt kanaler. Därför vet de inte bara hur man sätter Content i arbete, de använder också specialistverktyg och kunskaper för att få maximal effektivitet ur sina kunders kommunikation och dessutom ge den mening.


Rollen
GroupM söker en Programmatic Specialist till sitt programmatiska team för att arbeta med GroupMs programmatiska erbjudanden. Specifikt är ditt ansvar att planera, implementera, utföra, kontrollera och optimera kampanjer för kunder i linje med kampanjens KPI:er.

I rollen som Programmatic Specialist kommer du att bidra till programmatisk strategiutveckling och planering, från teknisk kapacitet till kontextuella möjligheter och tillhandahållande av relevanta rekommendationer och estimeringar för olika typer av kampanjer baserat på lärdomar och utvärderingar av resultat från tidigare och befintliga kampanjer.

Allt detta kommer att ske i nära samarbete med resten av det programmatiska teamet bestående av 18 talangfulla personer, samt dina kollegor i de tidigare nämnda GroupM-byråerna.

Kortfattat kommer dina uppgifter att vara:

  • Operativt utförande och genomförande av programmatiska kampanjer.
  • Konfigurera kampanjer och hantera målgrupper inom GroupMs egenutvecklade DMP.
  • Kontinuerlig uppföljning av resultat och optimering av kampanjer samt utveckling av den programmatiska kanalen.
  • Generera lärdomar för framtida implementeringar baserat på analys av kampanjer och utfall av resultat.
  • Kampanjutvärdering och rapportering.

Eftersom GroupM växer snabbt är det, förutom dina dagliga uppgifter, viktigt att du har en naturlig drivkraft och har förmåga att driva dina egna idéer framåt för att bidra till den kontinuerliga tillväxten. Dessutom kan rollen anpassas till en mer senior position givet att du kommer med rätt erfarenhet, yrkeskvalifikationer och senioritet.

På GroupM får du möjlighet att arbeta med många av Sveriges mest ambitiösa varumärken tillsammans med ett team som är mycket passionerade för digital marknadsföring och martech. Du kommer att arbeta i centralt belägna kontor på Birger Jarlsgatan i Stockholm i ett företag som kännetecknas av innovation och stora ambitioner. Den dynamiska atmosfären karaktäriseras av begåvade personer med olika bakgrund, som representerar några av de starkaste profilerna i den svenska industrin.

Genom den här rollen har du gott om möjligheter för personlig och professionell utveckling. Dessutom erbjuder GroupM en bra balans mellan arbete och privatliv och säkerställer att avståndet mellan chefer och anställda aldrig är för långt.

Den nya Programmatic Specialisten kommer att rapportera till Head of Programmatic, Sofia Larsson.


Din profil
Den ideala kandidaten till positionen kommer med en relevant högre utbildning, en passion för marknadsföring och en solid digital och teknisk förståelse. Helst har du 2 års erfarenhet från en liknande roll från en digital mediebyrå eftersom det är viktigt att du har en djup förståelse för det digitala medielandskapet.

Dessutom är det en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med DSP / SSP, Ad Ops eller kampanjhantering, HTML eller Javascript.

Det är viktigt att du är en person som kan upprätthålla en hög produktivitet och hantera flera prioriteringar samtidigt. Du jobbar flexibelt, är ytterst noggrann i allt du gör och att du är naturligt mycket analytisk och detaljorienterad. Det är dessutom avgörande att du är genuint passionerad och nyfiken på system och att du är intresserad av att förvärva kompetensen att arbeta med nya.

Det är också viktigt är att du kan se dig själv delta i ett högkvalificerat och välfungerande team och delta i den spännande resan som GroupM är på.


Intresserad?
Om du tycker det här är intressant eller har några frågor, kontakta Senior Consultant Frida Kristensson på +46 72- 3763815 eller frida@marchermarkholt.com